Ce veți semăna veți culege ...

Cum a fost posibil ca Dumnezeu să permită ca acest lucru să se întâmple?”

În America, ca parte a unui show TV, fiica unei figuri publice distinse a fost întrebată despre acest lucru: „- Cum a putut Dumnezeu să permită acest lucru să se întâmple?“.

Și întrebarea poate fi asociată cu evenimentele din 11 septembrie, dar în profunzime este atemporală și are legătură și cu fenomenele teribile – dezastrele naturale (inundații, cutremure, uragane..), pe care, în ultimii ani, le vedem ca mânia lui Dumnezeu prin intermediul acestor dezastre Biblice care se întâmplă de obicei în țări păgâne asiatice …

Și nu este exclus (Dumnezeu este acesta) să vină și aici astfel de fenomene naturale paradoxale pentru regiunea noastră și într-o „frumoasă“ zi să urmărim Prognoza Meteo și Protecție Civilă și să auzim despre viitoare uragane Harvey și Irma despre a mutarea a mii de locuitori “pășesc pe tine, pășesc pe tine” către munții cu implicațiile de cuviință …

Poate că așa ne lepădăm de toate triburile pământului pe care conducătorii răi în mod deliberat le-au adus aici, în Patria noastră, pentru a ne distruge …

La întrebarea de mai sus, precum și la întrebarea „de ce Dumnezeu a permis acest lucru să se întâmple …“ fata a răspuns într-un mod remarcabil:

— “- Personal, cred că, Dumnezeu, ca și noi, ar trebui să se simtă profund trist despre acest eveniment.

Dar, de mult timp, facem tot ce putem pentru a-l îndepărta din școli, guverne și viețile noastre.

Eu cred că așa după cum Dumnezeu se exprimă cu demnitate, și pentru că oricum a înzestrat omul cu libertate absolută, probabil, în cele din urmă a fost nevoit să limiteze prezența sa la evenimentele referitoare la viața noastră. Cu ce logică ne așteptăm de la Dumnezeu să ne binecuvânteze și să ne protejeze când îi cerem să se retragă din viața noastră? “

Și a continuat, spunând:

– “Luând în considerare evenimentele recente – atacuri teroriste, asasinate în școli etc. – Eu cred că toate acestea au început la momentul când o doamna a intentat proces, dorind eliminarea rugăciunii în spațiul școlilor … (Madeleine Murray O’Hare – care, între timp, a fost ea însăși victima unui atac ucigaș)

… Și noi, «progresivii», desigur, am fost de acord.

Apoi, a apărut cineva care a spus că ar fi de preferat ca Biblia să fie retrasă din școli. (Biblia spune: nu ucide, nu fura și să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți)

… și am fost de acord.

Apoi un doctor distins (Dr. Benjamin Spock) a spus că nu ar trebui să ne manipulăm copiii atunci când se comportă într-un mod urât, deoarece personalitatea lor slabă poate fi distorsionată și încrederea de sine poate fi rănită. Am crezut că un expert ar trebui să știe ce spune. (Fiul doctorului Spock s-a sinucis)

… nici aici nu am comentat, am fost de acord.

Cineva a susținut iar că profesorii din școli nu ar trebui să pedepsească studenții atunci când au o atitudine neadecvată. Autoritățile școlare au fost de acord că profesorii nu ar trebui să atingă elevii în cazul unui comportament neadecvat pentru a evita calomnia și orice posibil proces!

(Există o mare diferență între disciplină, insultă, atingere, manipulare, să dai o palmă, lovire etc.)

… și noi am fost de acord.

Apoi, cineva a spus: “De ce nu trebuie să permitem fiicelor noastre să facă avort dacă asta doresc?” Și, bineînțeles, din motive emoționale, nu este necesar să le spună nici măcar părinților lor.

… și am fost de acord.

Apoi, un membru important al Parlamentului, a spus că, în esență, nu contează ce facem în sfera vieții noastre la fel de mult ca ceea ce facem la locul nostru de muncă.

Acceptând acest lucru, am răspuns că nu ne pasă ce face fiecare în viața sa personală, inclusiv președintele statului, atâta timp cât avem locurile noastre de muncă, iar economia statului nostru înflorește!

Cineva a sugerat din nou: Să tipărim reviste care conțin fotografii cu femei goale, prezentând frumusețea naturală a corpului feminin, deoarece fiecare are dreptul de a-și exprima opiniile în mod liber.

… și am fost de acord!

Apoi a intervenit industria de dans și de divertisment spunând: Să creăm seriile TV și filmele care arată scene de pasiune și violență. Să creăm muzică care încurajează violența, consumul de droguri, atacurile criminale, sinuciderea și tot felul de comportamente diabolice. Pentru familiarizarea copilului cu acest mediu, de la primii pași, să creăm jocurile video corespunzătoare.

Ne-am gândit că toate acestea nu au niciun impact, deoarece sunt doar produse de divertisment, care, oricum, nu vor fi luate în serios.

După aceea, ne întrebăm de ce copiii noștri nu sunt conștienți, deoarece nu pot distinge între bine și rău pentru că nu contează dacă vor ucide niște necunoscuți, colegi de clasă sau chiar pe ei înșiși. Poate găsim răspunsul dacă studiem informațiile cu ceva mai multă seriozitate!

Personal, cred că are de-a face cu faptul că noi “cultivăm culegem … “.

Este într-adevăr foarte ciudat să vedem cu câtă ușurință ne pocăim, noi oameni, prezența lui Dumnezeu și apoi ne întrebăm de ce viața noastră personală și socială se îndreaptă spre iad.

Nu este cu adevărat ciudat că noi credem cu mare ușurință ce citim în ziare, în timp ce punem la îndoială ce scrie Biblie?

Într-adevăr, nu este ciudată ușurința cu care promovăm mesaje cu diverse farse amuzante și glume, în timp ce, atunci când este vorba de mesaje cu privire la Cuvântul lui Dumnezeu, cei mai mulți dintre noi, suntem foarte sceptici cu privire la transmiterea un astfel de mesaj către alte persoane?

Nu este ciudat faptul că, în timp ce zona informațiilor electronice circulă atât de multe articole stupide, fără gust și obscene, cu toate acestea, considerăm că este inadecvat, plictisitor sau nepotrivit pentru a vorbi public despre problemele referitoare la Dumnezeu și cultivarea noastră spirituală?

La ce concluzie ne poate conduce la o astfel de constatare? Este ciudat că, de exemplu, lectura acestui mesaj ne face să ne gândim că poate nu ar fi atât de bine să-l promovăm tuturor prietenilor noștri, pentru că nu știm cum l-ar evalua și care ar fi părerea pe care și-ar face-o despre noi. (Ne-ar considera OZN-uri și nu suntem atât de inteligenți ca aceștia)

În plus, cum facem față constatării că, de obicei, dăm prea multă importanță părerii altora față de noi, în timp ce nu ne pasă de ceea ce părere are Dumnezeu despre noi?

Dacă semănați onestitate, veți culege încredere.

Dacă semănați bunătate, veți culege prieteni.

Dacă semănați umilință, vă veți bucura de măreție.

Dacă semănați perseverență, veți culege victorii.

Dacă meditați, veți culege armonie.

Dacă semănați muncă multă, veți culege succes.

Dacă semănați iertare, veți culege reconciliere.

Dacă semănați sinceritate, veți culege relații bune.

Dacă semănați răbdare, veți culege îmbunătățiri.

Dacă semănați credință, veți culege minuni.

Dacă semănați necinste, veți culege neîncredere.

Dacă semănați egoism, veți fi singuri.

Dacă semănați mândrie, veți culege distrugeri.

Dacă veți fi geloși, veți culege probleme.

Dacă semănați lene, veți stagna.

Dacă semănați amărăciune, veți culege izolare.

Dacă semănați lăcomie, veți avea parte de pierdere.

Dacă veți ponegri, veți culege dușmani.

Dacă semănați tristețe, veți avea riduri.

Dacă semănați păcat, veți culege vinovăție.

Aveți grijă deci, și alegeți ceea ce semănați chiar acum. Acest lucru va determina exact ceea ce veți culege mâine.

Studiu biblic.