Το Δώρο των Χριστουγέννων για Σένα

Αγαπητέ/τη  μου φίλε και φίλη,

Πραγματικά χαίρομαι που σε βλέπω να προετοιμάζεσαι με τόση φροντίδα και επιμέλεια για να γιορτάσεις  με άλλους τις χαρούμενες και ευλογημένες μέρες που μας έρχονται. Είμαι σίγουρος ότι φροντίζεις για όλα και  δεν θα παραλείψεις κάτι. Είναι πράγματι μια μεγάλη και σπουδαία γιορτή  και πρέπει να γιορταστεί λαμπρά και χαρούμενα, όπως της αξίζει. Όμως, Όπως συνήθως γίνεται κάθε χρόνο, όλα θα ξεχαστούν τη μέρα που θα κάθισες στο τραπέζι της  διασκέδασης.

Βέβαια, είμαι σίγουρος ότι μιλούμε για την ίδια γιορτή, δεν είναι; Τη γέννηση του Σωτήρα, του Ιησού Χριστού, Έτσι; Μη με παρεξηγήσεις που σε ρωτώ με αυτό τον τρόπο αλλά θα σου εξηγήσω γιατί.

Βλέπω ότι ψωνίζεις πολλά στολίδια και διακοσμητικά για να κάνεις το σπίτι το κατάστημα  ή το γραφείο σου ένα όμορφο και χαρούμενο μέρος. Και είναι σπουδαίο να υπάρχει χαρά και ζεστασιά στο περιβάλλον. Όμως, το μέρος που γεννήθηκα εγώ ήταν ταπεινό, κρύο και μύριζε άσχημα. Τα μόνα στολίδια που υπήρχαν γύρο μου, ήταν τα άχυρα. Οι άνθρωποι, εκεί κάτω στην βηθλεέμ δεν στόλιζαν κάτι για μένα. Αυτές της  μέρες επίσης βλέπω ότι αγοράζεις δώρα για να τα δώσετε ο ένας στον άλλον, όπως κάνετε όταν γιορτάζετε, τη δική σας ονομαστική γιορτή. Εμένα όμως, που γιορτάζω και εξαιτίας μου διασκεδάζετε τι δώρο θα μου δώσετε; Συνήθως τα Χριστούγεννα που είναι τα δικά μου γενέθλια, εμένα οι περισσότεροι άνθρωποι δεν με θυμούνται.

Εγώ όμως σε σκέφθηκα και σου φέρνω ένα σπουδαίο δώρο και θέλω να σου το δώσω προσωπικά. Πως θα γίνει όμως; Εσύ θα τρως, θα πίνεις, θα διασκεδάζεις με όλους τους άλλους, θα δίνεται δώρα, ο ένας στο άλλο αλλά εμένα δεν με θυμάσαι.

 Αυτό με ενοχλεί και με κάνη να λυπάμαι πολύ. Δεν πειράζει, εγώ δεν σου κρατώ κακία.

Εγώ γεννήθηκα για σένα και έχω μαζί μου το δώρο σου που θέλω να σου δώσω και θα το πάρεις  αν εσύ το θέλησης μόνο αν το θέλησης εσύ.

Προσκαλέσαμε αυτά τα Χριστούγεννα και εγώ θα σου δώσω το δώρο σου που είναι «η χαρά της δικής μου παρουσίας.

Γι΄ αυτό  ήρθα στη γη, για να έχεις χαρά πραγματική που θα διαρκέσει αιώνια.

Σε αγαπώ, γεννήθηκα για σένα, σταυρώθηκα για σένα, αναστήθηκα για σένα και περιμένω τη δική σου ανταπόκριση για να σε προσκαλέσω και εγώ στη δική μου γιορτή.

Ιησούς Χριστός.