Θετική Σκέψη

Aυτή η φράση που έχει γίνει καραμέλα: ” σκέψου θετικά. Θετική σκέψη ” αλήθεια πόσο μας βοηθά ? Σίγουρα να την λέμε στους άλλους βοηθά πολύ. Αλλά όταν έχουμε εμείς ένα πρόβλημα, όταν έχουμε πληγωθεί πολύ, όταν μας πνίγει η αγωνία για το αύριο και το άγχος μας δε μας αφήνει να κοιμηθούμε το βράδυ, σίγουρα η θετική σκέψη κάνει φτερά. Μόνο μαύρες σκέψεις υπάρχουν στο μυαλό μας, τότε είναι που μόνο οι φράσεις από τον αθάνατο και δυνατό λόγο του Θεού είναι ικανές να μας παρηγορήσουν.

Αν τις ξέρουμε βέβαια. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι ξέρουν τι γράφει η Αγία γραφή. Αλλά το μόνο που ξέρουν είναι μερικές παραβολές του Χριστού. Ας κάνουμε μια δοκιμή.

Ξέρεις ότι ο Απ. Παύλος είπε ότι ” τα πάντα συντελούν προς το αγαθόν για εκείνους που αγαπούν το Θεό? ” Για να δούμε … όλα όσα περνάς είναι δρόμος για να έρθει το αγαθό στη ζωή σου . Αναγκαία προϋπόθεση όμως να αγαπάς τον Θεό αληθινά . Να τον αγαπάς όχι να τον φοβάσαι.

Ξέρεις ότι ο Λόγος του Θεού σε προτρέπει να μη μεριμνάς για τίποτα ? (αν είσαι μέσα σε εκείνους που τον αγαπούν) Λέει ο Απ. Παύλος στην επιστολή προς Φιλιππησίους στο κεφάλαιο 4: και εδάφια 4 έως 8.

4 Να χαίρεστε στον Κύριο πάντοτε· θα το πω ξανά: Να χαίρεστε.

5 Η επιείκειά σας ας γίνει γνωστή σε όλους τούς ανθρώπους· ο Κύριος είναι κοντά.

6 Μη μεριμνάτε για τίποτε· αλλά, σε κάθε τι, τα ζητήματά σας ας γνωρίζονται στον Θεό με ευχαριστία διαμέσου της προσευχής και της δέησης.

7 Και η ειρήνη τού Θεού, που υπερέχει κάθε νου, θα διαφυλάξει τις καρδιές σας και τα διανοήματά σας διαμέσου τού Ιησού Χριστού.

8 Τέλος, αδελφοί μου, όσα είναι αληθινά, όσα είναι σεμνά, όσα είναι δίκαια, όσα είναι καθαρά, όσα είναι προσφιλή, όσα έχουν καλή φήμη, αν υπάρχει κάποια αρετή, και αν υπάρχει κάποιος έπαινος, αυτά να συλλογίζεστε…9 και ο Θεός της ειρήνης θα είναι μαζί σας.

Μένεις κατάπληκτος Ε!!! Να μια υπέροχη διδασκαλία ” θετικής σκέψης” εδώ .
Για να έχουμε θετική σκέψη λοιπόν χρειαζόμαστε την Ειρήνη του Θεού. Αυτή θα μας προστατέψει από τις αρνητικές σκέψεις. Τι λες τώρα? ξέρεις τι λέει η Αγία Γραφή? ήξερες όλα αυτά που αναφέρονται πιο πάνω? Αξίζει να αρχίσεις σήμερα να την μελετάς επειδή ο Ίδιος μας λέγει:«ζητάτε και θα λάβετε επειδή όποιος ζητά λαμβάνει». (Ματθαίος.7:7,8).


Γ.Δ.