Η ευτυχία μας!

Που βρίσκεται η ευτυχία που τόσο αναζητάς;

Στις μέρες μας η ευτυχία είναι δυσεύρετη, πολλοί την ψάχνουν και την αναζητούν αλλά λίγοι την κατέχουν, την ζουν και την απολαμβάνουν. Την κυνηγάς αλλά σου ξεφεύγει μέσα από τα χέρια σου, είναι σαν το χέλι εκεί που νομίζεις ότι την έχεις εξασφαλίσει τότε γλιστρά και φεύγει μέσα από τα χέρια σου κι ας την κρατούσες με σιγουριά. Φεύγει και χάνεται πάλι! Σκέφτεσαι, προσπαθείς αλλά δεν μπορείς να την κρατήσεις σου φεύγει! Συλλογίζεσαι, αν μπορούσα να έχω μια καλύτερη δουλεία με περισσότερα χρήματα! Βρίσκεις την καλύτερη δουλεία με τα περισσότερα χρήματα, αλλά γρήγορα, διαπιστώνεις ότι στο πακέτο του χρήματος και του πλούτου δεν ήταν τυλιγμένη η ευτυχία σου και απογοητεύεσαι. Συνεχίζεις όμως την προσπάθεια να ψάχνεις. Τώρα ψάχνεις να τη βρεις σ ένα πρόσωπο. Βρήκες τον άντρα ή τη γυναίκα που νομίζεις ότι θα σου χαρίσει τη ζωή που ονειρεύεσαι και επιθυμείς, αλλά ούτε αυτός ή αυτή σου πρόσφερε την ευτυχία που αναζητάς και διψάς.

Επιδιώκεις και αποκτάς μόρφωση και φήμη για να σου δώσουν αυτά την ικανοποίηση που προσδοκάς αλλά, και πάλι νιώθεις άδειο τον εαυτό σου, άδεια και τη ψυχή σου!

Σκέπτεσαι τόσος κόπος και αγώνας και δεν βρίσκεις τίποτα! Τίποτα να σε γεμίζει και νιώθεις κενός και άδειος. Αναρωτιέσαι: μα επιτέλους τέτοια είναι η ζωή; Θα τελειώσει χωρίς να μας χαρίσει αυτό που λαχταρούμε; Δεν υπάρχει πουθενά ευτυχία; Μα πουθενά; Δοκιμάσαμε, ψάξαμε, αγωνιστήκαμε, λίγες σταγόνες γευτήκαμε μόνο αλλά δεν την ζήσαμε, δεν την απολαύσαμε. Μήπως τελικά δεν υπάρχει;

Αγαπημένη μου ψυχή, νιώθω την απογοήτευση σου, η κατάσταση σου αγγίζει και τη δική μου καρδιά, αντιλαμβάνομαι πώς αισθάνεσαι. Όμως,υπάρχει ελπίδα και υπάρχει η ευτυχία που λαχταράς! Η αποτυχία που εισέπραξες οφείλεται όχι στην ανυπαρξία της ευτυχίας, αλλά στον χώρο και τρόπο με τον οποίο την αναζητάς. Η ευτυχία δεν είναι προϊόν που μπορείς να το αγοράσεις στην αγορά. Δεν πουλιέται, γιατί η αξία της είναι ανεκτίμητη! Είναι αρετή! Δεν βρίσκεται ούτε στην αφθονία των υλικών αγαθών, ούτε στις ανθρώπινες σχέσεις, ούτε σε ευνοϊκές περιστάσεις. Σου τη δίνει η σχέση και η επικοινωνία με το Θεό και το Δημιουργό σου! Χρειάζεσαι την ενέργεια του Αγίου Πνεύματος του Θεού μέσα σου, για να γίνεις ζωντανός και να νοιώθεις πλημμυρισμένος ευτυχία. Εκείνος σ’ έφτιαξε και μόνο Εκείνος ξέρει πως μπορείς να λειτουργείς κανονικά και ολοκληρωμένα. Αυτός γνωρίζει το σωστό κούρδισμα της ζωής σου για να δουλεύεις με ακρίβεια, ισορροπημένα και επιτυχημένα. Τότε η ευτυχία σου έρχεται γιατί γνωρίζεις την πηγή για να την αντλήσεις. Η πηγή είναι η επικοινωνία σου με το πρόσωπο του Ιησού Χριστού και ξεκινάει από το σταυρό και το αίμα της θυσίας του!

Εκεί θα βρεις την απόλυτη ευτυχισμένη και ισορροπημένη ζωή που σου λείπει. Εκεί θα νιώσεις και θα γνωρίσεις το νόημα της ύπαρξης σου και την πολυτιμότητα της ζωής και του χρόνου. Πουθενά αλλού δεν θα βρεις αυτό που ζητάς όσο κι αν ψάξεις. Μην το αναβάλεις για άλλη στιγμή, ίσως η άλλη στιγμή να μη έρθει ποτέ η να είναι αργά.

Ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός μας λέγει:

* Αν κάποιος με αγαπάει, θα φυλάξει το λόγο μου, και ο Πατέρας μου θα τον αγαπήσει, και θα’ ρθούμε σ’ αυτόν, και θα κατοικήσουμε μέσα σ’ αυτόν.

(κατά Ιωάννη 14:23)

* Σας διαβεβαιώνω απόλυτα ότι, όσα αν ζητήσετε από τον Πατέρα στο όνομά μου, θα σας τα δώσει. Μέχρι τώρα δεν ζητήσατε τίποτε στο όνομά μου· ζητάτε και θα παίρνετε, για να είναι πλήρης η χαρά σας.

(κατά Ιωάννη 16:23,24)

* Αυτά μίλησα σε σας, για να μείνει μέσα σας η χαρά μου, και η χαρά σας να είναι πλήρης.

(κατά Ιωάννη 16:23,24)